Chokladtårta med massor av godis

Rocky road-tårta

  • Servings: dryg, räcker till många
  • Difficulty: enkelt
  • Print

  • Rocky road med en klick grädde200 g smör
  • 4 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1,5 dl kakao
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk salt
  • smör och ströbröd till formen

Glasyr

  • 1,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl ljus sirap
  • 200 gram finhackad mörk choklad

Garnering

  • 10 Dumlekolor
  • 2 dl torrostade, grovhackade nötter t ex hasselnöt, jordnöt och pecannöt
  • 2 dl minimarshmallow

Botten: Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Vispa ner smöret samt de torra ingredienserna i äggvispet.

Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen 175 grader, cirka 45 minuter, beroende på hur kladdig du vill ha den. Kakan ska vara frasig på ytan men provstickan ska vara kladdig. Låt svalna.

Glasyr: Koka upp grädde och sirap. Dra kastrullen från plattan. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt glasyren svalna i kylskåp en halvtimme.

Bred på glasyren på botten. Strö över halverade Dumlekolor, nötter och marshmallows.

Servera gärna med en klick lättvispad grädde och syrliga bär eller frukt för att balansera allt det söta. 

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, personal trainer and occupational therapist. This year I'm taking a break to catch up with myself...
Det här inlägget postades i Prat om mat och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.