Träbock blev rondellhund

Rondellhund 1En kollega går i pension efter ett långt yrkesliv. Det måste firas! Jullunch  och avskedspresent som vi skramlat ihop till. En utrangerad rollatorkorg med hyacinter och amaryllis istället för bukett.

Men borde vi inte göra nåt kul också? Så föddes idén till rondellhunden. Kollegan har hundar som intresse. Det kreativa tänkandet satte igång i arbetsgruppen, där jag av någon anledning blev den mest pådrivande, med reparatören som hjälpsam assistent.

Rondellhund 2DSC00598Ur källaren drogs en gammal träbock fram. Efter en stunds spånande kom vi på att göra kropp av en utrangerad Merrygrip griptång. I gapet sattes en remsa rött antihalk som fladdrande tunga. Reparatören gjorde snabbt en fjäder som vajande svans bak på handtaget. Lite stålull fästes i änden som tofs.

SoftcellTången klistrades på bocken, och fick muttrar till ögon och två tetrapacksformade fyllningsmaterial från Vicair sittdyna till öron. Limpistol är ett fantastiskt verktyg!

Reparatören fixade hjul från en skrotad arbetsstol, och jag slaktade ett sussy-drag så vovven fick ett koppel i matchande kulör. Nu går den fot så fint!

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Arbetsterapi, Pyssel och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.