Baka gott vörtbröd

Att grädda i form ger bra fason på limporna och det blir lättare att skära jämna skivor.

Lite pyssel men väl värt besväret: saftiga, kryddiga vörtbröd bakade på porter, julmust och smör. Knappast sockerfritt. Det är en hel del sött och fett i degen. Kaloriinnehållet ligger på  cirka 120 kcal för en skiva på cirka 50 gram.

>>> Olssons goda vörtbröd

2013-12-14. Idag tog jag mig samman och bakade tre limpor. Ett helt företag för jag var tvungen att gå och handla först. Ica Kvantum hade ingen mald pomerans. Dåligt!

Jag köpte två paket med torkade pomeransskal och tog tredubbel dos i degen istället. Sedan råkade jag få dubbel dos kardemumma, för jag läste fel. Det doftar mäktigt av jul i min lya nu.

Dessutom valde jag jäst för söta degar. Oj, vad limporna svällde! Hade jag fått rum med fyra formar i min lilla ugn så hade det räckt till ett bröd till. Nu är de megahöga… Väntar med spänning på att de ska bli klara så att jag får smaka, med smör och god cheddarost. Har sparat lite porter att ha till.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, personal trainer and occupational therapist. This year I'm taking a break to catch up with myself...
Det här inlägget postades i Prat om mat och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.