En upplevelserik semesterdag i Lysekil

Stånge huvudVi vaknade av oss själva, vännen från Västerås och jag, efter en dag med lååång promenad (drygt 16 000 steg) i grårusk och kväll med räkor och vin.

Vi hade bestämt oss för en dag med klippor, bad och kanske sol, i Lysekil. Men det regnade när vi promenerade från Tureborg mot busstationen.

Vännen är lika loppisfrälst som jag, så vi tog en snabbis på Dacapo. Det blev jackpot direkt. Jag hittade en skir sommarblus och vännen en antik lampa. Båda för vardera 40 kronor. Så vi blev tvungna att hyra en förvaringsbox för 20 kronor på Resecentrum innan vi for iväg…

Det regnade när vi svängde ut på motorvägen. Den färgstarka damen i sätet framför höll låda ända till Torp. Som tur var skulle hon till Strömstad, så vi fick en lugn stund från Torp till Lysekil.

Fika på Thores i Södra hamnen. Sedan började det lätta i skyarna. Efter promenad längs bryggan i Norra hamnen blev det lång promenad i naturreservatet Stångehuvud med sikte på Pinneviksbadet. Det blåste närmast kuling, men alla molnen drog sin kos. Vackra vyer!

Gissningsvis 15 grader i vattnet. Så kändes det i tårna, i alla fall! Uppfriskande dopp och en liten stunds solbad fick vi i alla fall. Sedan ville vi ha skaldjur.

Bengts Fisk i Södra hamnen blev vårt mål. Nykokt svenska krabba, vitlöksmajonnäs, bröd och lättöl. ”Skaldjurskaféet är stängt, men ni får gärna sitta där och äta det ni köper” sa den serviceminded personalen, som hjälpte oss krossa klor, servera vackert med skaldjursbestick och bjöd på gratis kaffe.

Skaldjurspicknick på Bengts fiskVilken fest! Det smakade himmelskt! Vi åt och njöt under tystnad, bara vällustiga smackanden hördes…

13 600 steg senare avslutades en fantastisk dag på västkusten med jordgubbar, Yatzy och ett gott rött vin.

Imorgon drar vi på loppisrunda igen. Kanske blir det bad i Skeppsviken. Den som lever får se…

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Prat om mat, Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.