Johannas lättgjorda fröknäcke

Johannas lättgjorda fröknäcke

  • 2 dl majsmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • 0,5 dl pumpafrön
  • 0,5 dl linfrön
  • 0,5 salt
  • 0,5 dl rapsolja
  • 2,5 dl kokande vatten

knäckeRör ihop allt till en kletig massa i en bunke.

Häll ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Ta ett annat bakplåtspapper och lägg ovanpå. Tryck ut smeten till en tunn kaka som täcker hela plåten. Dra sedan bort det översta pappret.

Strö eventuellt över lite flingsalt.

Grädda mitt i ugnen på 150 grader i cirka en timme. Knäckebrödet ska vara lätt gyllenbrunt.

2013-05-12. Hade inget majsmjöl. Provbakade med 1 deciliter kokosmjöl och 1 deciliter fullkornsdinkel. Inga problem att få en bra smet som var lätt att breda ut tunt. Knäcket blev sprött och gott. En timme i ugnen var däremot alldeles för lång tid. Sänkte värmen på slutet men brände ändå kakan här och där. Men det blev gott däremellan!

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Ledig tid fylls med lättja, naturupplevelser, kallbad och skräp-plock.
Detta inlägg publicerades i Prat om mat och märktes . Bokmärk permalänken.