Försoffad och försenad

Eftersom jag skulle jobba kväll på lördagen tänkte jag att en tur till Antik-Harrys loppis kan jag väl hinna med. Förra gången jag var där blev ju ett ganska kort besök. Jag hittade tre Reda-lådor redan en fem-sex meter in i butiken (Olssons universum | Loppis-lycka: tre Reda-skäppor). Sedan var ryggsäcken full och jag gick hem. Idag kom jag inte ens förbi kassan vid ingången…

Under en lampskärm, ett par dussin lakan och en låda med cd-skivor stod en nätt, liten grön soffa med ett inbyggt bord. Tänkte att det var en telefonbänk, eller något liknande. Blev lite intresserad. Frågade Stig vad han skulle ha för den.

Han var lite svävande på målet. Och jag sa: det kan kvitta för jag är ändå inte säker. Men så fick jag för mig att fråga om de kör hem möbler. Och det gjorde de, för 150 kronor, om man bor så centralt som jag. Billigt, med andra ord. Så jag tänkte: vad farao, varför inte?

Stig ringde bossen och frågade om priset. 900 kronor, blev svaret. Faktum är att jag har en lampa som kostade 800 i antikaffär, så det var inte så mycket att bråka om. Jag slog till. Kommer du till veckan, då eller? frågade jag. Nej, jag kommer i eftermiddag, sa han. Men jag ska jobba klockan halv fyra.

Den gode Stig lovade att komma vid halv tre och i värsta fall skulle jag få åka med honom till jobbet. Det ligger ju i närheten av butiken. Klappat och klart!

SoffaSoffan kan nog behöva vädras en aning, men tyget är inte det minsta blekt och Stig polerade träet så det blev fint, innan han levererade. När jag dammsög sitsen upptäckte jag att bordet går att fälla ut åt kortsidan. Där ska sedan en av ryggkuddarna ligga, så blir det en bäddsoffa.

Även sitsen gick att fälla upp. Därunder fanns en slags hängmatta för förvaring av sängkläder. Den gick att knäppa av med tryckknappar, så den ska få åka en sväng i tvättmaskinen. Som bonus hittade jag även en fårskinnsfäll och en virkad filt… En kollega på jobbet säger att det går att tvätta fårskinn med särskilt tvättmedel. Så det tänker jag pröva. Annars åker den i soporna (Olssons universum | Tvättade fårskinn med duscholja).

Klockan 15.15 satt jag och njöt av en kopp nyponsoppa med vispad grädde i mitt nya fynd. Då ringde telefonen. Det var från jobbet: jag skulle ha börjat klockan två, och inte halv fyra som jag trodde…

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.