Loppis-lycka: tre Reda-skäppor

Häromveckan var Antik-Harrys loppis smällfull med färska lådor med osorterat innehåll som stod i de redan trånga gångarna. Var nästan på väg att ge upp redan ett par meter in i källarbutiken. Att i lugn och ro försöka stå och rota i en låda var svårt. Det kom hela tiden besökare som skulle släppas förbi. Jodå, man fick dra in båda mage och bak!

Precis när jag var redo att vända och gå ut fick jag span på en Reda-skäppa i en låda. Jag har ju föresatt mig att försöka fylla hyllan hemma i mitt 50-talskök med äkta vara. Plastskäpporna är vedervärdiga och ligger i en påse på vinden.

Reda-lådor

Det fanns inte bara en skäppa, utan tre! Av den stora sorten. Lyckan var gjord och jag gick raka vägen till kassan, och struntade i resten av affären. Stig prutade självmant 25 kronor, tillsammans kostade de ändå 200 kronor. De är så fina, så det kan det vara värt.

kaffeburkNu saknar jag tre halvstora och två små. Jag vill minnas att det även fanns en halvstor som hade skruvlock och en slags bubbla i änden i stället för handtag. Nåt slags kaffe- eller teburk. Ser att de finns på Tradera. Men jag jagar vidare på egen hand.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Second hand & shopping och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.