Det eviga regnets sommar?

Regnet har skvalat hela dagen. För oss som ska jobba hela sommaren är väl vädret ingen stor sak, för all del. Så här blött var det på hemvägen över fjorden.

Valspaningen på färjan går trögt. Späckhuggarna har flytt fältet. Turisterna är inte heller så många än. Inte så kul att sitta och frysa på en gråvåt berghäll, kan tänka.

Har ägnat dagen åt att traska runt med ett paket Liljan förhöjningsben i regnet. Inte passade de där det var tänkt!

Ägnade även en bra stund åt att försöka diagnosticera en dysfunktionell sittställning. Min analys ändade i att jag pumpade mer luft i sittdynan. I morgon får jag facit på om det var rätt eller helt galet.

Många frågor till kollegorna, hann jag också med. Det är jobbigt att behöva störa dem, men vad ska en nybörjare göra? Under hela utbildningen har alla arbetsterapeuter vi fått träffa sagt samma sak: ”ni kan ingenting när ni kommer ut. Ni måste fråga om allt!”

Jag tröstar mig i alla fall lite med vetskapen om att det är arbetsgivarens sak att se till att den de anställer har tillräckliga kvalifikationer för att klara jobbet. Jag som söker jobbet kan ju inte ha en uppfattning om vad som krävs.

Om Fru Olsson

Fabriksarbetare som blev journalist, sedan instruktör/receptionist på gym och därefter arbetsterapeut. Numera ledig och fyller dagarna med mat, motion, lättja, naturupplevelser, och ett och annat kallbad.
Detta inlägg publicerades i Arbetsterapi, Natur & väder och märktes , , , . Bokmärk permalänken.