En världspolis i förarsätet

Västtrafiks busschaufför på bussen från Lysekil 17.35 lyckades göra sig ovän med tre personer på sträckan mellan Lysekils sjukhus och färjeläget, en sträcka på några kilometer. En bedrift, måste jag säga.

Den första personen hade en lite större sportbag med sig. Den skulle absolut placeras i bagageutrymmet, fast bussen var nästan tom och killen inte ville. Naturligtvis blev grabben sur, och argumenterade. Inte blev han gladare av den föreläsning han fick efter sig när han gav upp och gick bak för att sitta ned.

Strax före Södra hamnen hade en bilist stannat bilen i början på det streckade området vid busshållplatserna, för att ta upp passagerare som var på väg på trottoaren. Det hade varit en smal sak att runda honom, även om han stod lite fel. Men chauffören försatt inte sin chans att få agera världspolis. Han tutade först ilsket, och körde så nära jämsides att bilisten såg sig nödgad att köra upp på trottoaren. Då klev chauffören myndigt ner ur sitt säte och går ut på gatan och läxade upp bilisten, innan han körde fram för att släppa på påstigande. Bilisten blev naturligtvis vansinnig, och de slängde ilskna kommentarer till varandra. Trist att bevittna för oss övriga passagerare.

Vid samma hållplats steg det på en kille med en lite mindre sportbag, som fick passera, MEN han hade varit och köpt mat som han höll i en påse i andra handen. Det gick INTE för sig. Även han blev utföst, för att placera sin mat i ett annat bagageutrymme (!) eftersom det minsann inte är tillåtet att äta på bussen. Det blev ordväxling även här, men vad skulle killen göra? ”Pinsamt!” var hans kommentar när han surt släntrade bak och satte sig.

När bussen kört på färjan över Gullmarsfjorden och parkerat, gick killen fram och sa att han skulle äta sin mat ute på däck om chauffören ville öppna luckan. ”Och var hade du tänkt att slänga skräpet, sedan när du har ätit färdigt?” . Vad han nu hade med det att göra? Tyvärr svarade killen (”det kan jag slänga i papperskorgen på toan”), och chauffören var inte nöjd med svaret. Så han vägrade att släppa ut killen (!) och gav honom en offentlig uppläxning till! Inte ett uns av servicemind, bara besserwisseri av värsta sort. En riktig typ.

Grabben fick sitta hungrig till Göteborg.

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, and personal trainer. Now working as an occupational therapist.
Det här inlägget postades i Åka kollektivt och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.