Meny för en nybliven 50-åring

Min 50-årsmiddag avåts i lugn och ro på Ågatan 3*, i Örebro, den 29 december 2010, i närvaro av maken. Inga hurrarop, men glada drycker ackompanjerade. Ett lagom firande i min smak.

Meny

Förrätt:
Löjrom från Vänern med rödbetsråraka, creme fraiche,
rödbetsgravad lax, citronette samt isad löksallad.

 Huvudrätt:
Vildsvin från Bergslagens skogar; lättrökt och grillad rygg med potatis och selleriterrine svept i lufttorkad skinka samt karamelliserade äpplen och brysselkål.
 
 

Högsta betyg till efterrätten. Nästan så att jag ville be kocken om receptet.

Efterrätt:

Hasselnöt- och mjölkchokladtarte med bitter kakaogelé, saltrostade hasselnötter samt sorbet på havtornsbär.

 

*2016-06-20: Idag fick jag reda på att Restaurang Ågatan 3 AB försattes i konkurs den 26 februari 2016.

 

Om Mrs Olsson

Former factory worker, journalist, personal trainer and occupational therapist. This year I'm taking a break to catch up with myself...
Det här inlägget postades i Prat om mat. Bokmärk permalänken.